Passage TwoA new record for the oldest woman to run a marathon h

Passage Two
A new record for the oldest woman to run a marathon has been set, but it may not stand for more than a year. Harriette Thompson, 92, said that she hasn't ruled out running the Rock'n'Roll Marathon in San Diego again next year. Harriette finished in hours, 24 mi- nutes, 36 seconds, the BBC reports, coming close to the over-90 record of 7 hours, 7 minutes, and 42 seconds she set in 2014, despite having a very difficult year between marathons. "I couldn't train very well because my husband was very ill and I had to be with him for some time, and then when he died in January I had some treatments on my leg,"Thompson, who was in her 70s when she ran her first marathon, tells the AP. "I was just really thrilled that I could finish today."
At 92 years and 65 days old, Thompson is 46 days older than Gladys Burrill was when Burrill finished the 2010 Honolulu Marathon. "I can't believe I made it, Thompson tells the Charlotte Observer. "I was really tired at one point. Around Mile 21, I was going up a hill and it was like a mounta. But then felt better is sort of crazy at my age. I can't do it. g down the hill. And my son Brenny kept feeding me all these wonderful carbohydrates(碳水化合物) that kept me going.” Thompson-whose-- parents, three brothers, and husband all died of cancer-tells the Observer that the San Diego mara-thon' s fundraising for the Leukemia白血病) Society is what inspired her to run and may ven bring her back again next year.

During this year's marathon, Thompson____
A、 ran faster than last time
B、 once considered giving up
C、 was confident she could make it
D、 could hardly move in the end
【正确答案】:D
【题目解析】:细节题。定位至第二段 Thompson跟 Charlotte Observer说的一段话:“I can't believe I made it, "..."This is sort of crazy at my age. I can't do it. But then I felt better coming down the hill. And my son Brenny kept feeding me all these wonderful carbohy- drates that kept me going.”大意是:她自己都不敢相信自己能做到,跑的过程中下山时感觉好点,一路上都是儿子在给予支持等。选项A. ran faster than last time(比上次跑得快)选项b. once considered giving up(曾想放弃),选项C. was confident she could make it自信能跑下来),这三个选项均与文章内容不符。选项D. could hardly move in the end(差点不能坚持到最后)与定位内容表述一致。所以,选D