This area of psychiatric research and treatment has an unp

 This area of psychiatric research and treatment has an unpleasant history to overcome. “Shock treatment,” technically known as electroconvulsive therapy (电休克疗法) or ECT, has been around since the 1930s, but it carries with it an unpopular public image which comes mostly from horrible movies. And in fact, it was in the early days a brutal procedure. But research on the magnetic brain has led to improvements in such treatments, and their use is on the rise. In 1980, 30,000 people received ECT; in 2001, nearly 100,000. Although there are still side effects - headaches and memory problems primarily - the days of bitten tongues, and broken bones are largely a thing of the past. And the response rate, especially for treatment of drug-resistant depression, is as high as 70 percent.


Which statement is true about “Shock treatment”?( )


A、

It’s now the most popular mental treatment.


B、

It’s becoming less cruel and more effective.


C、

It has close relation with the movie industry.


D、

It works only with drug-resistant depression.


【正确答案】:B
【题目解析】:

题干:以下哪一个关于“休克疗法”的描述是正确的。解析:休克疗法要定位到最后一段:“休克疗法”过去是很残忍的,而现在它被越来越多的人所接受,效果也越来越好。可判断选项B符合题意。