Mary MooreWhen Mary Moore began her high school in 1951, her mot

Mary Moore
When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, “Be sure and take a typing course so when this show business thing doesn' t work out, you'll have something to rely on.” Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, “the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course,”she recalls.
The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring what her mom said, “I don't know how to use a computer,”she admits.
Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award- winning actress and more about living with diabetes(糖尿病).All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman.
But she hasn't always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts(甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up—again—and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet.
Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity."Everybody on earth can ask, ‘why me?’ about something or other," she insists.“It doesn't do any good. No one is immune(免疫的)to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. I've come to realize the importance of that as I've grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.”
2.We can know that before 1995 Mary ______.
A、had two books published
B、received many career awards
C、knew how to use a computer
D、supported the JDRF by writing
【正确答案】:B
【题目解析】:事实细节题。从第三段第一句可知她的第一本自传是在1995年写的,而第二本书《又一次成长》肯定是在1995年之后写的,因此A选项表述错误。根据第二段第三句可知她并不知道如何使用电脑,因此C选项表述错误。由第三段最后一句可知她所写的第二本书所挣得的钱会捐助给JDRF,因此D选项与原文表述不一致。根据第二段“The show business thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断B项与原文意思匹配,为正确答案。