Health Service in BritainIt seems that politicians around the wo

Health Service in Britain
It seems that politicians around the world are thinking about the health of their countries. While in China, Chen Zhu has announced his plans for a universal health service and reform across health services. Gordon Brown, the UK Prime Minister, has also announced he is planning to make some changes in our health service.
The crux(关键)of Mr. Brown's proposals is related to giving the NHS (National Health Service) a greater focus on prevention, rather than just curing patients.
He is planning to introduce increased screening for common diseases such as heart disease, strokes, and cancer, for example, breast cancer. In Britain there are 200,000 deaths a year from heart attacks and strokes, many of which might have been avoided if the condition had been known about.
Initially, the diagnostic(诊断的)tests will be available for those who are 【vulnerable】, or most likely to have the disease. One example is a plan to offer all men over 65 an ultrasound(超声)test to check for problems with the main artery (动脉),a condition which kills 3,000 men a year.
The opposition has criticized Mr. Brown's proposals, saying that they are just a trick, and claiming that there is no proper timetable for the changes. TTiey also say that Mr. Brown is reducing the money available for the treatment of certain conditions while putting more money towards testing for them.
The NHS was founded in 1948, and is paid for by taxation. The idea is that the rich pay more towards the health service than the poor. However in recent years there has been a great increase in the use of private healthcare, because it's much quicker. NHS waiting lists for operations can be very long; so many people who can afford it choose to pay for medical care themselves.
2.All the following statements are true except that ______.
A、all people should pay for their healthcare at the NHS
B、some people are against the reform of the healthcare
C、the writer is likely to come from Britain
D、more money will be spent on testing people than before
【正确答案】:A
【题目解析】:事实细节题。根据文章最后一段可知,能够自己负担得起费用的人们常常自己花钱去看病,而不去NHS看病,这也就是说在NHS看病,人们可以不用花钱的。故选项A不正确,为答案。根据文章倒数第二段可知,反对党对这个改革建议进行了批判,选项B正确。根据文章第一段最后一句可知选项C正确。根据文章倒数第二段最后一句可推出选项D正确。