CIn January 2004, a 20-year-old woman ran a red light while talk

CIn January 2004, a 20-year-old woman ran a red light while talking on a cell phone. Her car knocked into another car crossing with the green light directly in front of her. The police found the driver never touched her brakes(刹车)and was traveling 48 mph when she hit the other car. The police were told that the driver was not looking down, pressing buttons. She was looking straight out of the windshield(挡风玻璃)talking on her cell phone as she passed four cars and a school bus.Vision is the most important sense for safe driving. Yet, drivers using cell phones are likely to "look at" but not "see" objects. It is said that drivers using cell phones look but fail to see up to 50 percent of the information while driving. Drivers are looking out of the windshield, but they do not really deal with the situation on the road.Although the public appear to be turning against cell phone use while driving, many admit they regularly talk or text while driving. The police say that nine percent of the drivers at any given time are using cell phones, and about one in four car accidents are directly related to cell phone use.Using cell phones while driving has become a serious public health threat(威胁). A few states have passed laws making it unlawful to use a handheld cell phone while driving, but these laws give the false message that using hand-free phone is safe.What do we know about the laws making it unlawful to use a handheld cell phone while driving?
A、They are not perfect.
B、They are not necessary.
C、They are not practical.
D、They are not important.
【正确答案】:A
【题目解析】:本题是归纳推理题。题干问:关于开车时打手机是违法的,对法规制定我们都了解什么。A法规不完美;B法规不必要;C法规不实际;D法规不重要。根据文章最后一句,指出禁止开车打手机的法规中有一个错误的信息,即:开车时使用非手持的电话就是安全的。在前边的第二段中作者曾经说明,在开车时只要接打手机就会对车窗外的事物视而不见,不能及时处理路面上遇到的情况。所以选A最恰当,法规不完美,有瑕疵。B、C和D都应该排除。