2015 Climate Change Conference held in Paris attracts the world’s attention to the pollution problems,which calls for the urgent actions of the people and companies.
Many cities around the world today are heavily polluted. Careless methods of production and lack of consumer demand for environment-friendly products have contributed to the pollution problem. One result is the millions of tons of glass,paper and plastics,and these are difficult to get rid of.
However, today, more and more consumers are choosing “green”and demanding that the products they buy should be safe for the environment. Before they buy a product ,they ask questions like these,“Will this shampoo damage the environment”“Can this metal container be reused or can it only be used once”
A recent study shows that two out of five adults now consider the environmental safety of a product before they buy it. This means that companies must now change the way they make and sell their products to make sure that they are “green”,that is,friendly to the environment.
Only a few years ago,it was impossible to find green products in supermarkets,but now there are hundreds. Some supermarket products carry labels to show that the product is green. Some companies have made the manufacturing of clean and safe products their main selling point and emphasize it in their advertising.
The concern for a safer and cleaner environment is making companies rethink how they do business. No longer will the public accept the old attitude of “buy it,use it,throw it away, and forget it”. The public pressure is on,and gradually business is cleaning up its act.
In the last paragraph,the sentence “gradually business is cleaning up its act” means _________.
A、it’s easier to do business than before
B、companies are taking actions to clean their products
C、companies are taking actions to clean up its team
D、companies are becoming more environmentally responsible
【正确答案】:D
【题目解析】:事实细节题。由第五段第三句可知,一些公司使干净、安全的产品生产成为它们的主要卖点。故最后一段最后一句中的 gradually business is cleaning up its act 的意思为公司变得对环境更加负责。故选 D。
2015 Climate Change Conference held in Paris attracts the world’
- 2024-08-31 02:33:14
- 旅游英语选读(00837)